Saturday, June 18, 2011

Make love, not war

O fotografie cu doi tineri sărutându-se în mijlocul unei confruntări violente din Vancouver a făcut încojurul lumii. Este vorba despre un cuplu de tineri a căror identitate încă nu a fost descoperită.

După o victorie a echipei Boston Bruins și o înfrângere al Canucks-ilor din Canada, sute de suporteri înfuriați eu ieșit pe străzile din orașul canadian Vancouver și și-au manifestat nemulțumirea în mod violent. Fotoreporterul Rich Lam a surprins un moment inedit din timpul confruntărilor - doi tineri s-au așezat în mijlocul străzii și s-au sărutat cu multă pasiune. Imaginea ne face imediat referire la celebra frază Make Love, not War a lui Gershon Legman.

Oare ce-o fi mai plăcut - să te săruți cu persoana iubită sau să lovești și să fii lovit pentru că echipa ta favorită a pierdut? Sună idealist, dar vreau să cred că dacă toți tinerii s-ar iubi și nu ar instiga la acte de violență, am avea o viață lipsită de conflicte și scăldată în dragoste. Dar până la urmă fiecare face ce vrea și ce-i place, căci trăim într-o lume a globalizării, nu?

Foto: Rich Lam/Getty Images

1 comment:

Anonymous said...

Poza e bestiala, e un contrast infricosator si totusi atat de frumos si ...idealist in acelasi timp.