Wednesday, December 29, 2010

The New York Times ne va taxa din 2011 pentru citirea știrilor

Din ianuarie 2011 va trebui să plătim pentru a accesa articolele de pe site-ul cotidianului american The New York Times. La începutul anului 2010, redacția a anunțat despre introducerea unei taxe de acces la conținutul de pe site. Se pare că criza economică a lovit dur și presa internațională. Cei de la New York Times doresc să urmeze calea „de succes” a cotidianului Wall Street Journal care de mai bine de un an percepe taxe pentru accesarea conținutului de pe site.

Directorul marelui cotidian New Yorkez, Arthur Sulzberger, Jr., a declarat în ianuarie 2010 că taxarea internauților nu va reduce considerabil numărul de cititori. El este convins că oamenii vor fi dispuși să plătească pentru știri.

Cei care vor dispune de un abonament la versiunea printată a ziarului, vor avea acces gratuit la toate știrile din varianta electronică. Ceilalți vizitatori ai site-ului vor putea accesa gratuit un număr limitat de articole pe lună.

Urmează să vedem dacă cotidianul va rămâne cu același număr de cititori virtuali, sau dacă acesta va pierde un număr considerabil de devoratori de noutăți.

Tu ai fi dispus să plătești pentru conținutul on-line al publicațiilor?

Sursă imagine: The New York Times

No comments: