Sunday, December 21, 2008

Vin sarbatorile

Iata ca dupa aproape o luna de zile, mi-am gasit timp liber sa va scriu. De fapt e o zi de simbata, in care am decis sa ma relaxez. Multe lucruri s-au intimplat in toata aceasta perioada. Am vizitat locuri noi, am cunoscut oameni noi, am evoluat.
La moment toti seniors-ii (elevii claselor a 12) sunt preocupati cu alegerea unei universitati, pe care s-o frecventeze din toamna. E interesant faptul ca procesul de admitere a luat start inca de la inceputul anului scolar, universitatile cautandu-si de pe acum viitorii studenti. Zi de zi vezi elevi completand aplicatii, formulare, discuta intre ei in vederea alegerii unei universitati pe masura, isi roaga profesorii sa le scrie scrisori de recomandare....mare agitatie. In orice caz, viata de licean continua, toti incearca sa se distreze pe masura si sa mai organizeze ultimile party-uri cu actualii colegi.

Aici a venit iarna deja. Zapada este pretutindeni, aproape in fiecare zi ninge, e frumos, e frig. Se apropie sarbatorile de iarna, iar cea mai importanta sarbatoare a anului este Craciunul. Toate casele sunt decorate care mai de care cu luminite multicolore, fiecare copac, fiecare ramura, fiecare colt al casei este impodobit. Fiecare asteapta cu nerabdare sa vina intr-un final Craciunul pentru a-si deschide cadourile de sub brad. E interesant, e chiar molipsitor pentru ca unii din noi nu obisnuim sa oferim cadouri in seara de Craciun, ci mai degraba in seara de Anul Nou. De fapt, Craciunul sarbatorit in stil american nu este similar cu cel pe care-l sarbatorim noi. Romanii celebreaza Nasterea Domnului, pe cand in SUA, Craciunul este o posibilitate de a oferi si primi cadouri. Asta de fapt ar fi diferenta.

Timpul se scurge foarte repede aici, mai ales cind esti foarte ocupat. Nici nu reusesti sa-ti dai seama cind a zburat ora, ziua, saptamana. Iata ca in curand vine si prima vacanta, care in liceul meu se va incepe de pe 23 decembrie. Va fi foarte scurta, dar oricum binevenita.

Mii de oameni merg zilnic la cumparaturi in marile malluri. Acestia cumpara de obicei cadouri de Craciun, brazi si elemente de decoratiune. Chiar se simte atmosfera de sarbatoare.

Cu aceasta ocazie, te felicit cu venirea sarbatorilor de iarna. Si sa incep cu prima, Craciunul. Sa aveti parte numai de impliniri, belsug si fie care Nasterea Domanului sa va lumineze calea.

MERRY CHRISTMAS!

No comments: