Monday, December 22, 2008

America - in toiul iernii

La ora actuala, partea de Nord-Est a Statelor Unite ale Americii se afla in toiul unei ierni foarte pronuntate. Timp de aproape 18 ore a nins intr-una. Astfel, s-a asezat un strat de zapada de jumatate de metru. Activitatea scolilor a fost anulata, elevii stand acasa in aceasta zi. Toata posturile de televiziune fac transmisiuni in direct despre starea actuala a vremii la fiecare 15 minute. Urmarind CNN News esti la curent cu tot ce se intimpla. Cel mai surprinzator fapt este ca in partea de sud, in Miami, Florida, dar si in Honolulu, capitala statului Hawaii, oamenii merg la plaja, temperaturile depasind 28 de grade Celsius.

Recent, pentru prima data dupa 30 de ani, a nins in Las Vegas - orasul jocurilor de noroc. Autoritatile respective nu au fost pregatite pentru o astfel de vreme. Totodata, in marele stat din Vest, California, la fel a cazut zapada. Meteorologii sustin ca aceste evenimente climatice se datoreaza incalzirii globale.

La moment, cele mai afectate state de zapezi sunt cele din New England (Maine, New Hampshire, Vermont, Massachusetts, New Jersey) dar si Washington D.C si Washington state. In Minnesota se inregistreaza cele mai joase temperaturi din intreaga America, mai jos de -25 de grade.

Urmareste aici materialele ce le-am trimis pentru CNN News CLICK

No comments: