Tuesday, March 18, 2008

Cum ar arăta lumea dacă omenirea ar înceta să mai existe


Bine aţi venit pe planeta Pamânt! Populaţie: 0. Imaginile au fost realizate pentru a ilustra ce s-ar întâmpla dacă toată populaţia Pământului ar înceta să existe mâine. Provocarea a fost aceea de a vedea care vor fi reminiscenţele civilizaţiei noastre.

Rezlutatele au fost uluitoare şi au scos la iveală faptul că nu vom lăsa mai nimic în urmă. În câteva sute de ani, urmele civilizaţiei noastre moderne vor fi atât de distruse de vreme, coroziuni, cutremure, animale, insecte şi bacterii, încât monumentele şi hieroglifele civilizaţiilor străvechi vor rezista mai bine decăt clădirile moderne, cărţile sau bazele de date electronice.

Dacă un extraterestru ar vizita Pământul ar putea crede că ultima civilizaţie de pe planetă a fost cea a egiptenilor. Prognoza profetică face parte din cercetare pentru un documentar TV, intitluat "Viaţa după oameni". Şi nu este vorba de ghicitori aici, documentarul se bazează pe expertiză şi o cunoaştere şi înţelegere foarte bună a istoriei.

"Luminile se vor stinge pe întreg Pământul aproape instantaneu. Turbinele de vânt vor fi ultimele care vor mai funcţiona, dar în câteva săptămâni, toată planeta se va cufunda într-o beznă totală", a dezvăluit Gordon Masterton, principalul consilier al acestui proiect.

În 6 luni, zonele urbane vor fi repopulate de animale, iar în 20 de ani urşii şi lupii vor fi lideri între specii. Toate clădirile din lemn se vor prăbuşi, iar structurile din oţel şi beton vor începe să fie şi ele afectate. În cele din urmă, şi clădirile din sticlă se vor prăbuşi.

Cam în 100 de ani animalele mari vor prelua conducerea: cei 500.000 de elefanţi africani se vor înmulţi şi vor ajunge la 10 milioane. Vacile şi oile vor fi omorâte de prădători mai mari.

Cam toate dovezile existenţei noastre vor dispărea: cărţi, fotografii sau baze de date electronice. Pentru că principalele condiţii de păstrare presupun umiditate şi temperaturi controlate, fără acestea totul va fi pierdut.

"Toate civilizaţiile au poveştile lor despre apocalipsă, dar noi suntem primii care, perfect conştienţi, ne semnăm propria condamnare la moarte", a declarat David Brin, astrofizician şi scriitor.

Sursa: Daily Mail

No comments: