Thursday, September 15, 2011

Parlamentul European face recomandări Comisiei și Consiliului pentru a accepta Moldova în UE

Parlamentul European susține o eventuală aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană. Printr-o majoritate de voturi, Parlamentul European a aprobat un raport cu privire la considerarea Republicii Moldova în calitate de un potențial viitor candidat, care va fi înaintat Consiliului, Comisiei și altor agenții europene.

Președintele Parlamentului European, Jerzy Buzek a declarat că Moldova își urmează traiectoria către vocația sa europeană. Potrivit oficialului, instituția „recunoaște importanța Republicii Moldova și angajamentul pe care și l-a luat în fața Uniunii Europene ca un partener cheie”.
„Succesul Moldovei este important pentru Uniunea Europeană”, susține Buzek. Președintele Parlamentului este de părere că, în ultimii doi ani țara a demonstrat un interes deosebit în demararea reformelor. Pe de altă parte, el spune că mai sunt multe de făcut „nu doar în consolidarea democrației și a statului de drept, ci și în combaterea corupției și eradicarea sărăciei”.

„Pentru a realiza aceste scopuri, este nevoie de stabilitate politică și alegerea unui președinte”, a declarat șeful Parlamentului European.

Aici găsiți recomandările făcute de Parlamentul European adresate Consiliului UE, Comisiei Europene și SEAE.

Sursă foto: europarl.europa.eu