Sunday, August 7, 2011

Mașinile nemțești - răsăritul în Germania, apusul în Moldova

Vânzătorii de automobile din Republica Moldova sunt incerți. Și-ar dori să câștige cât mai mult pentru un Mercedes adus din Germania, însă negustorii când aud de 13 mii de euro, își continuă drumul în căutarea a ceva mai ieftin. Prețul uriaș nu corespunde deloc cu buzunarul moldovenilor. De fapt, astăzi din ce în ce mai multe persoane vor să scape de automobilele lor, de cele mai multe ori vechi, și să meargă în UE pentru a-și achiziționa una mai bună și la un preț mai mic decât cel din Moldova. În așa fel, fluxul de mașini de mâna a doua din Germania, Austria sau alte țări ajunge pe drumurile moldave. Și bineînțeles că prețul va fi aproape dublu, deoarece procurarea vehiculului și aducerea acestuia în țară impune costuri considerabile.

Și uite așa, moldovenii trebuie să plătească mult mai mult pentru o mașină veche decât un neamț, nefăcând comparație cu câștigurile lunare ale acestora. Asta e piața noastră și trebuie să ne conformăm, pentru că nu fiecare are posibilitatea de a merge în Germania și de a-și procura o mașină după bunul plac și după buzunarul său. Rămânem la mâna celor care au un pașaport românesc și au acces liber pe întreg spațiul Uniunii Europene.

La urma urmei, moldovenii nici nu au nevoie de automobile noi, luând în considerație calitatea drumurilor pe care producția nemțească este pusă în funcțiune. Moldova devine ultima mamă-gazdă atunci când sunt aproape de sfârșit. Și aici rămân – pentru totdeauna!

1 comment: