Saturday, May 22, 2010

Emoții și clipe frumoase alături de Stela Popa

Astăzi am avut ocazia să mă întâlnesc cu distinsa (mai întâi jurnalistă) autoare a romanului „100 de zile” – Stela Popa. La invitația studenților basarabeni din Iași, aceasta ne-a onorat cu prezența la Târgul Internațional de Carte LIBREX. Peste 50 de tineri, în mare parte basarabeni au fost prezenți la lansarea cărții. Ar fi putut fi mai mulți, însă probabil că ploaia de afară i-a speriat un pic.

Cu lipsă de modestie voi spune că este pentru prima dată când am onoarea să mă întâlnesc face-to-face cu o autoare/jurnalistă pe care o respect și o apreciez mult. De la ora 15:30 și până la ora 19 ne-am aflat în compania Stelei, întemeind discuții despre viața ei, experiențele trăite de ea, dar și despre viața studențească a ieșenilor. N-a putut să plece de la noi fără să ne fotografiem cu ea, să luăm autografe și să-i punem sute de întrebări. Însă și ea ne-a pus întrebări! Am dat interviuri pentru emisiunea „Mai aproape de Europa”, emisiune pe care-o realizează și moderează la Radio „Vocea Basarabiei”.

Atmosfera în care s-au desfășurat toate aceste evenimente a fost una extrem de degajată. Stela s-a dovedit a fi o persoană foarte prietenoasă, dornică de a ne cunoaște, de a-și împărtăși experiențele de viață cu noi. Stela ne-a spus că este foarte mândră că face parte din „Generația 7 aprilie” și că este sigură că viitorul Moldovei este pe mâini bune.

Impresiile de după eveniment au fost multe și toate pozitive. Cu toții am rămas profund impresionați de personalitatea Stelei Popa, o fire glumeață, inteligentă, modestă, frumoasă la chip și la suflet și care are multe lucruri a ne spune. Se consideră parte a generației noastre, iar noi ne mândrim să avem o astfel de personalitate în generația noastră. Doar împreună vom reuși să ne cultivăm limba română și s-o aducem înapoi în Basarabia, pe plaiurile însetate de graiul românesc.

6 comments:

Nora de la sat said...

Frumos si adevarat! Tot respectul nostru pentru Stela!

Mariana S. said...

Îi mulţumim Stelei pentru vizita făcută. Avem foarte mare nevoie de astfel de întâlniri pentru a întări spiritul românesc şi dorinţa nesecată de cultură. Cei care nu am fost prezenţi aşteptăm o continuitate, sau mai bine spus o transparenţă din partea voastră, Valeriu. Sunt sigură că aţi învăţat multe de la această tânără jurnalistă şi autoare.

Doina Rusu said...

Bravo, Valeriu pentru spiritul tau de cautare, cunoastere si daruire!

Unknown said...

Pare destul de tanara ca sa scrie o carte.

yanmaneee said...

supreme
vapormax
air max 2019
hermes handbags
kanye west yeezy
balenciaga shoes
air max
kevin durant shoes
Kanye West shoes
golden goose outlet

teslaez said...

the original source replica gucci This Site buy replica bags online why not try these out replica bags china