Monday, December 7, 2009

Nu te lăsa traficată, Nu te juca cu viața ta!

Zi de zi zeci de femei din Moldova pleacă la muncă peste hotare în căutarea unui loc de muncă. Acestea își lasă familiile îndurerate și merg spre tărâmuri necunoscute, în speranța obținerii unor resurse financiare considerabile care să le permită un trai decent acasă. De multe ori însă se întâmplă ca acest vis să nu se realizeze. Multe femei cad în capcana traficanților, a vânzătorilor de oameni care exploatează femeile supunându-le la munci murdare, adeseori acestea fiind puse să se prostitueze. Este o durere de nedescris în sufletul ființei care trece prin astfel de lucruri, pentru că își vede viața ruinată cu proprii ochi. Acest lucru se datorează cel mai mult faptului că tinerele fete din Moldova, atunci când văd o oportunitate de a-și găsi un job ce-i promite bani mulți, se lasă ademenite. Astfel cad în capcana traficanților. Lipsa de informare este de fapt marea problemă, deoarece acestea nu se informează suficient de bine despre locul unde vor ajunge, ce vor lucra, unde vor locui și cine va fi responsabil de ele, acestea căzând pradă tentațiilor care sunt modelate frumos de către așa zișii ”angajatori”.
Înainte de a purcede la drum în căutarea fericirii, nu te lega la ochi și urechi, ci informează-te bine, verifică informațiile prin mai multe surse. Una dintre acestea este apelarea gratuită a numărului 0800 77777 – Linia Fierbinte. Aici vei găsi un suport informațional dintr-o sursă de încredere. Înainte de a te decide să pleci, gândește-te bine la consecințe!

E viața ta, nu te juca cu ea!



Spotul face parte din proiectul” Stop TRAFICULUI de fiinţe umane şi VIOLENŢEI în familie” și a fost realizat de către Centrul Tînărului Jurnalist din Moldova(CTJM), cu sprijinul Programului Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD), Fondului ONU pentru Populaţie (UNFPA), Misiunii în Moldova a Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa(OSCE) şi este finanţată de Guvernul Japoniei, prin Fondul ONU pentru Securitate Umană.

1 comment:

Sveta said...

Intr-adevar este o realitate foarte trista de care se lasa inselate foarte multe femeii, unele intentionat, alte fara ca sa-si dea seama