Sunday, December 6, 2009

Posibilă încălcare?

Postul de televiziune Antena 3 a afișat rezultatele parțiale ale exit-pollului în partea dreaptă a ecranului preț de câteva secunde în timpul anunțării situației privind prezența la vot în țară. Am putea considera asta o încălcare? Vom vedea cum va reacționa CNA-ul. Voi ce părere aveți?
Poate aceste rezultate să influențeze electoratul?



UPDATE


CNA - comunicat remis presei duminica seara:


Consiliul National al Audiovizualului atrage atentia asupra faptului ca postul de televiziune Antena 3 se afla in contradictie flagranta cu prevederile legislatiei privind alegerea presedintelui Romaniei.

In ziua scrutinului, 6 decembrie, incepand cu ora 18.30, Antena 3 a difuzat o emisiune speciala, intitulata „Studio Electoral Antena 3”, incalcand art.7 si 8 din Decizia nr.853/2009 a CNA, potrivit careia cu 24 de ore inainte de inceperea votarii si pana la inchiderea urnelor sunt interzise difuzarea oricaror sondaje de opinie precum si orice mesaje si comentarii cu continut electoral, a emisiunilor si spoturilor electorale, precum si invitarea sau prezentarea in programe a candidatilor si a reprezentantilor acestora si ai partidelor politice, aliantelor politice si aliantelor electorale care sustin candidati.

Aceste incalcari sunt cu atat mai grave cu cat chiar astazi, CNA a avertizat atat in scris, cat si prin reprezentantul postului Antena 3 la CNA, ca pana la ora inchiderii urnelor este interzis sa transmita comentarii cu continut electoral, sa invite in cadrul programelor reprezentanti ai partidelor politice sau care sustin candidatii ori sa publice inaintea orei 21.00 rezultate ale exit-poll-urilor.


Sursă video: http://cornuletculapte.blogspot.com/

No comments: