Friday, October 30, 2009

Comemorarea Doinei și Ion Aldea Teodorovici la Iași

Astăzi, 30 octombrie, se împlinesc 17 ani de la trecerea în neființă a soților Ion și Doina Aldea Teodorovici. Cu această ocazie, membrii Asociației Tinerilor Români din Afara Granițelor din Iași (ATRAG), au organizat un eveniment comemorativ dedicat celor doi cântăreți.

La ora 18, în Parcul Voievozilor s-a adunat un grup de tineri basarabeni și români cu flori și lumânări în mână. Aceștia le-au depus lângă portretele celor doi. După acest moment, cei prezenți au mers în Sala Gaudeamus a Casei de Cultură a Studenților. Aici s-au desfășurat o serie de activități culturale dedicate celor două nume. Un profesor din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” a ținut un discurs în memoria Doinei și Ion Aldea Teodorovici. Acesta a menționat faptul că a avut ocazia să-i cunoască la Chișinău, și că erau niște oameni cu suflet mare. Profesorul s-a mai referit și la evenimentele ce s-au desfășurat la Chișinău în perioada post-electorală din 2009 și a spus un „Bravo studenți” pentru curajul și stabilitatea de care au dat dovadă în această perioadă, dar și întotdeauna când au luptat pentru limba română. În continuarea programului, un grup de studenți au interpretat în acorduri de chitară muzica celor doi soți, făcând ca publicul să cânte și el. A urmat și un recital de poezie care i-a lăsat pe cei prezenți în sală destul de emoționați.

Doina și Ion Aldea Teodorovici au elogiat limba română prin cântecele lor, fiind cei care au cântat primii despre limba română.

No comments: