Friday, August 21, 2009

Basescu sustine Moldova din nou


Pe 21 august, au fost afisate rezultatele admiterii pentru tinerii basarabeni la studii in Romania. 898 de studenti vor avea posibilitatea din toamna sa-si faca studiile intr-o institutie de invatamint superior din Romania, spre dezamagirea unora care nu au fost admisi. Anul acesta au aplicat in jur de 4000 de studenti.

In cadrul unei intruniri ce s-a desfasurat vineri la Eforie SUD la o tabara de vara, Presedintele Traian Basescu s-a adresat tinerilor romani de pretutindeni mentionand faptul ca Guvernul Romaniei ar putea oferi 1000 de burse universitare in plus pentru tinerii din Republica Moldova.

"Vă mărturisesc că m-a surprins plăcut faptul că în afara celor 1.100 de burse pe care statul român le acordă pentru tinerii moldoveni există cereri de până la 4.000 de locuri în sistemul universitar românesc. Nu vă pot promite rezolvarea tuturor cererilor, pentru că intervine şi un proces de selecţie, dar ce vă asigur este că am discuţii cu Guvernul pentru suplimentarea cu 1.000 de locuri în universităţile româneşti a locurilor destinate pentru tinerii absolvenţi de liceu din Republica Moldova. Nu vorbesc neapărat de locuri cu bursă, ci de locuri gratuite în sistemul universitar de stat românesc. Vom vedea dacă se poate merge şi către bursă, dar locurile sper să le obţinem foarte curând", a mentionat Presedintele Romaniei Traian Basescu.

Totodata, acesta a mai mentionat ca in urmatoarele trei luni se va lucra la crearea unui mecanism ce va permite obtinerea mai usoara a cetateniei romanesti, Basescu afirmind ca Romania sustine si in continuare Republica Moldova in drumul spre Integrarea Europeana.

Sursa foto: UNIMEDIA
Sursa informativa: basarabeni.ro

No comments: