Thursday, April 23, 2009

Tu poti deveni familia visata a unui copil orfan


Te-ai gandit vreodata ce este in sufletul unui copil abandonat? Sute de copii sunt abandonati anual in spitale. Este dureros acest lucru pentru ca multe familii concep un copil, dupa care nu-si asuma responsabilitatea de-al creste, de ai da o educatie si nu in ultimul rand, de ai oferi dragoste. Orice fiinta umana are nevoie de o familie pentru a putea creste sanatos.

Daca privesti in jur, adesea vei observa copii orfani care cersesc pe marginea strazilor. Este dureos faptul ca acesti copii nu vor avea parte de un viitor, de o casa, de o familie. Nimeni nu le acorda nicio atentie, toti sunt indiferenti la durerea si tristetea din sufletul lor. Oare chiar ne pasa doar de noi insine? Inteleg ca traim intr-o societate cu multe probleme sociale, economice si politice. Acestea ne afecteaza zi de zi, dar oare ne-am pierdut si orice sentiment de afectiune, de mila si dorinta de a ajuta aproapele? Probabil ca suntem capabili sa zambim unui copil atunci cind acesta priveste spre noi, sa-i oferim un dar cit de mic si, de ce nu sa discutam cu el.

Imi imaginez cat de dureros este sa fii orfan, sa nu ai parinti, rude, frati si surori. Ai fost vreodata la o casa de copii ca sa discuti cu ei? Daca da, atunci cu siguranta ai simtit ceea ce simt si ei! Te indemn sa mergi la un orfelinat si pur si simplu sa le acorzi atentie pe cat de mult posibil. Ai sa le simti dragostea si atasamentul lor fata de tine. Pentru ei conteaza o atentie cat de mica, o vorba dulce, o intrebare, un raspuns, un mic cadou. Sunt niste suflete nevinovate carora viata nu le-a dat parte de tot ceea ce avem noi – de o familie, de dragoste parinteasca. Ia-ti citeva minute din timpul tau liber si mergi la o casa de copii pentru a face o bucurie enorma intr-un suflet de copil firav si nevinovat. Incearca sa dezvolti o prietenie cu ei, pentru ca au multe ati spune, iar fiecare dintre noi are multe de invatat de la ei. Fiecare copil are dreptul la o familie, iar familia lui poti fi chiar tu!


Sursa foto: expressibian.com

1 comment:

Dinu Turcan said...

Si din nou un super articol! Apropo de asta, am putea organiza ceva de genul acsta, ma refer la o campanie de ajutare a copiilor orfani, cand revin peste un an! Cu toti Alumni(ca deja si noi vom fi) care vor dori!