Wednesday, March 25, 2009

Vrei să mai respiri? Lasă şi Pămîntul să respire!


Fiecare dintre noi îşi doreşte o viaţă sănătoasă. Ne bucurăm cînd respirăm aer curat, cînd vedem copaci înfloriţi care emană un miros patrunzător. Ne place să ne răcorim la marginea unui izvor cu apă cristalină şi ne face placere sa ne scăldăm într-un rîu curat.

Dorinţele noastre, uneori, necesită anumite sacrificii. Planeta noastră se află într-un moment în care are cel mai mult nevoie de sacrificiul şi ajutorul nostru. De cîteva decenii, populaţia planetei noastre a devenit deja o povară pentru ea. Distrugem totul din jur şi nu restabilim, dar vrem să avem în schimb tot ceeea ce ne dorim la cea mai bună calitate. Te-ai gîndit vreodată că atunci cînd ai rupt o ramură, ai lipsit de oxigen o mică vietate?
Te-ai gîndit vreodată că atunci cînd foloseşti energia electrică, care este produsă din resursele Pămîntului, îi risipeşti frumuseţea? Te-ai gîndtit vreodată că atunci cînd dai foc unor vreascuri, produci daune şi mai mari: ai distrus un copac, ai poluat aerul, ai distrus poate un ecosistem şi ai scurtat puţin din viaţa ta şi a urmaşilor tăi?

Sunt sigur ca eşti constient de asta! Trăim într-o generaţie care este în continuă mişcare. Dar este nevoie sa ne oprim uneori, pentru că planeta pe care locuim nu va mai putea face faţă provocărilor la care o supunem. De aceea, ar trebuie sa facem ceva pentru ea, - să o ajutăm pentru ca ea ne-a ajutat destul.

Să ne unim forţele pentru cel puţin o oră în care să stingem luminile, să deconectăm toate aparatele electronice (laptopul, radioul, televizorul, aparatul de fotografiat etc.) şi şă contribuim la salvarea viitorului nostru chiar de Ziua Pămîntului. Prin acest gest, să-i mulţumim planetei noastre pentru toate cele oferite. Nu te va costa nimic, chiar şi factura pentru energie îţi va fi mai mică şi totodată, îi vei da planetei şansa să respire.

Nu fi indiferent, contribuie şi tu, alatură-te celor peste 1 miliard de oameni care vor stingele luminile pentru o oră în data de 28 martie, de la ora 20:30 pînă la 21:30.

Da, este un gest mic, dar va face o diferenţă mare dacă vom participa cu toţii. Aşa că nu uita sa-i oferi şi tu Pămîntului şansa să respire!

Eu voi ajuta, dar tu?

No comments: