Saturday, March 7, 2009

Ellis Island - istoria imigratiilor spre New York


Ellis Island este o insula ce face parte din componenta orasului New York. Acesta a fost locul prin care au venit primii imigranti spre New York. Acestia, dorindu-si sa locuiasca in America si eventual, sa devina cetateni ai Statelor Unite, ajungeau initial in acest punct pentru a trece un control vamal, dar totodata si unul medical. In cazul in care totul era in regula, imigrantii nu erau retinuti mai mult de cinci ore, dupa care puteau sa mearga liber spre oras. Intreaga insula are sase compartimente: sala de servicii vamale, sectia administrativa, sala de depozitare si inspectie a bagajelor, dormitoare, sala de recreere si spitalul care dispune de anumite sectii specializate.

Astfel, intre anii 1892 si 1954, peste 12 milioane de imigranti au trecut prin Ellis Island. Zece procente dintre imigranti – 1.2 milioane de oameni, si-au petrecut o parte din timp in institutiile medicale publice care sunt locate in imediata apropiere a Salii de Inregistrare. Imigrantii care aveau probleme de sanatate fizice si/sau mentale erau retinute aici pana cand erau tratate. Acest lucru s-a efectuat pentru a se construi o societate noua, sanatoasa si fara probleme.

In acest moment, respectiva insula reprezinta un muzeu al istoriei imigrarii catre America. Aceasta este inca in renovare si reprezinta un punct de atractie turistica foarte important. Zilnic, mii de vizitatori sosesc pe Ellis Island pentru a admira crampeie din istoria imigratiilor catre New York. Aici poti vedea o colectie intreaga de fotografii, obiecte si statistici despre imigratiile de la inceputul popularii New York-ului.

No comments: