Thursday, March 12, 2009

E timpul pentru o schimbare - tu contezi pentru ea!


5 aprilie 2009, este ziua în care fiecare cetăţean adevărat al Republicii Moldova va merge să-şi aleagă viitorul – schimbare spre bine, sau eşec total. Fiecare dintre noi este dator să meargă în această zi să voteze pentru că reprezentăm această ţară şi trebuie să avem grijă de ea. Nimeni nu va construi pentru noi. Noi suntem responsabilii construirii viitorului nostru.

Cu siguranţă că v-aţi săturat de mizeria pe care o avem, de sărăcia pe care o trăim şi de batjocura pe care o îndurăm. Cu toţii ne dorim un trai decent, un viitor prosper, o ţară cu perspectivă în care să ne putem afirma ca cetăţeni, ca personalităţi, ca oameni cu demnitate. De ce să mai lucrăm pentru ruşi, italieni, spanioli sau portughezi cînd putem lucra pentru noi, ajutînd ţara noastră să crească şi să le construim un viitor frumos copiilor noştri? De ce suntem nevoiţi să-i lăsăm în voia sorţii, plecînd peste hotare în obţinerea banilor necesari pentru a trăi? De ce nu le putem oferi o copilărie normală, cu o familie împlinită şi dragoste din partea noastră? Răspunsul este că avem o guvernare coruptă, o conducere care nu înfăptuieşte nimic pentru oamenii care, nu că şi-au dat votul pentru ei, ci le-au dau încrederea şi susţinerea lor pentru ca aceştia să le dea posibilitatea de a trăi decent. Dar actuala guvernare şi-a bătut joc de societate! Nu şi-au ţinut promisiunile şi au zdrobit orice posibilitate de dezvoltare şi afirmare în aceată ţară, s-au corupt şi au adus ţara la nivelul cel mai inferior. Am decăzut total in toate topurile posibile, am ajuns să părem „robii Europei”, în special ai Rusiei. Orice ştire de interes internaţional despre ţara noastră începe cu fraza: „Republica Moldova, cea mai săracă ţară din Europa...” De ce să fim numiţi aşa de către toţi şi priviţi de către celelalte naţiuni cu superioritate cînd noi merităm să trăim o viaţă decentă şi să avem demnitate?

Avem nevoie de o schimbare în ţara noastră. Iar schimbarea trebuie făcută cît mai curînd, pînă nu am pierdut totul. Avem multe de recuperat, avem multe de construit şi reconstruit, avem de educat o nouă generaţie şi avem nevoie de speranţă în ziua de mîine, la noi acasă! De aceea, MERGI LA VOT! Nu fi indiferent! Fă un mic efort ce nu te costă nimic, dar care îţi va schimba viaţa, îţi va da posibilitatea să trăieşti la tine acasă, să nu fii rob pentru străini. De aceea, pe 5 aprilie, 2009, i-aţi buletinul de identitate şi mergi la secţia de votare pentru a-ţi aduce o schimbare. Să ştii că viitorul tău este în mînile tale şi doar tu poţi face diferenţa. Nu ignora acest eveniment, pentru că ignoranţa nu construieşte nimic. Gîndeşte-te că doar 15 de minute investite în procesul de votare, îţi vor oferi mai apoi un viitor spre care vei privi cu mai mult optimism şi te asigur că nu vei regreta că ai facut-o. Tu contezi pentru ţara ta, iar ea are nevoie de tine acum!

Nu mai vota comunismul, dar votează pe cineva demn, pe cineva care crezi că te va ajuta să te ridici şi să mergi mai departe cu mult optimism. Nu mai crede în minciuni, promisini false şi vorbe deşarte. E timpul să evoluăm.

Nu fi indiferent! Indiferenţa te costă! Schimbarea eşti TU!Despre Moldova - aşa cum este văzută în presa străină
General background about Moldova at an international view
Moldova - cea mai nefericită ţară din lume
Europe's poorest economy in downward spiral (BBC)
Europe’s poorest country Moldova stable amid global economic slump

5 comments:

Anonymous said...

Ma gandeam ce am putea face ca sa ajunga articolul tau la cei care pot cu adevarat vota, car au 18 deja..poate il publicam in facebook,cream un group sau ceva, ce zici?
Doina Colac

Casoni said...

Buna,imi place blogul tau.Vrei sa facem un schimb de linkuri?Anunta-ma printr-un comentariu pe blogul meu si te pun la linkuri.Numai bine iti doresc!

melady said...

Dupa prima fraza nici n-am vrut sa mai continui! Ma ierti, dar e atat de infantil....

IM said...

salutare,

sunt multi moldoveni in Maine? ai intalnit vreunul?

sunt in new jersey, la Rutgers University.
imi place ca esti angajat civic,

mult succes in continuare
IM

roma said...

uneori imi pare ca voronin si smirniv sunt cumatri,,,
apropo in declaratia de venituri alui voronin (http://2009.md/image/declaratiidevenit/432.gif)aici, se spune ca el are acolo si casa si villa, pai asa si voronin face voturi, impreuna cu smirnov, caror le este convinabil sa fie pe ambele parti ale nistrului controlind totul...asa ca nu asteptati unire sau schimbari si stabilitate ce spune PCRM, ne transformam in robi ai tsarului voronin, dracu sal iee