Friday, February 13, 2009

Excursie la Universitatea din Maine, SUA



Universitatile din Statele Unite obisnuiesc sa ofere posibilitatea viitorilor studenti de a vedea campusurile universitatii, dar sa se si intilneasca cu reprezentanti de la oficiul de admitere. Multi studenti, inainte de a aplica pentru o anumita universitate, isi doresc sa faca o vizita in cadrul acelei institutii pentru a o cunoaste.

Impreuna cu alti colegi de liceu, am efectuat o excursie la University of Maine din Orono. Unii dintre ei au fost deja acceptati la aceasta uniersitate. Ne-am inceput excursia cu o mica relatare video in care se prezentau generalitati despre intreaga structura a institutiei de invatamant. Dupa aproximativ 15 minute, ghidul ni s-a prezentat si am iesit cu totii la o plimbare printre blocurile universitatii. Acesta ne-a vorbit despre ce reprezinta fiecare cladire in parte, iar noi am avut posibilitatea de a adresa intrebari.

Universitatea din Orono, Maine, are la moment peste 12.000 de studenti cu frecventa la zi, dintre care in jur de 400 de studenti internationali. Universitatea are programe de schimb cu alte institutii de invatamant superior din alte tari ca: Anglia, Bulgaria, Turcia, Japonia, Australia, Franta, Spania, Germania si altele. Un student international, care aplica la aceasta universitate, trebuie sa dispuna de 33.000 dolari SUA pentru a-si asigura platile pentru primul an de studii. Universitatea ofera doar 10 burse anual pentru studentii internationali, oferind totodata posibilitatea de a te angaja in campus. In cadrul intrunirii cu sefa oficiului de admitere a studentilor internationali, aceasta a explicat ca un job in cadrul universitatii nu-i va permite studentului de a-si acoperi cheltuielile de studii. Banii acumulati vor putea acoperi doar cheltuielile personale si manualele de care studentii au nevoie. Un student international poate sa lucreze nu mai mult de 20 de ore pe saptamana in cadrul campusului.

Universitatea dispune de aproximativ 100 de blocuri, unde studentii isi defasoara studiile, practica diverse sporturi, se incadreaza in activitati extracurriculare, sali de studiu, sali de distractie dotate cu echipament performant, o biblioteca care dispune de 1.2 milioane de carti si o sala de antrenament cu 2 etaje care dispune de bazin si sali de tractiune.

In urma excursiei in cadrul universitatii din Orono, am fost placut impresionat de structura acesteia, avand posibilitatea de a vedea universitatea la care citiva prieteni de-ai mei vor studia incepind din toamna. O atmosfera calda, oameni prietenosi si oportunitati de dezvoltare – asta va poate oferi University of Maine din Orono.

1 comment:

Anonymous said...

Citind acest articol m-au coplesit niste amintiri placute. Am avut si eu o scurta vizita pe la U. Maine in septembrie.In afara de ce ai mentionat mie mi-a placut mult arena lor de hokey(peste 20 de absolventi de la U. Maine joaca la echipe din NHL).