Monday, February 9, 2009

Detalii de la Decernarea Premiilor Grammy - editia 51


Duminica seara, la Los Angeles a avut loc cea de-a 51 editie a decernarii premiilor Grammy. Evenimenul s-a inceput la ora 16, ora Californiei si a durat trei ore si jumatate, timp in care mai multi interpreti au evolutat pe scena, dar au si primit diverse decoratii.

Showul a inceput cu un cintec banal, care nu cred ca ar fi trebuit sa fie. Decoratiunile salii in care a avut loc evenimenul erau impecabile: lumini multicolore, o scena pentru cei care ofereau premiile, iar alta pentru interpreti. Sute de persoane se aflau in sala, dar evident, erau invitati speciali.

Printre cei nominalizati la premiile Grammy, se numara: Coldplay, Katy Perry, Lil Wayne, Taylor Swift, Jonas Brothers, Rick Rubin, Duffy, Daft Punk, George Strait si altii. Robert Plant este detinatorul marelui premiu Grammy pentru toate cele 5 nominalizari, la care a fost luat in considerare albumul “Raising Sand”. Acesta, impreuna cu Alison Krauss au reusit sa acapareze cele 5 premii. La capitolul "cea mai buna piesa", trupa Coldplay a luat premiul cu piesa "Viva La Vida". Cei de la Coldplay au mai avut o nominalizare si la capitolul "cel mai bun album rock". Si Leona Lewis a fost nominalizata pentru albumul sau "Spirit". In acest an, la gala premiilor Grammy, foarte multi interpreti din Marea Britanie au fost decernati cu diverse trofee.

Ceea ce am asteptat mai mult a fost sa vad prestatia Rihannei alaturi de interpretul nostru bine cunoscut - Dan Balan, alias Crazy Loop. Spre surprinderea mea, acestia nu au aparut in scena asa dupa cum a fost preconizat, iar organizatorii evenimentului nu au au oferit careva detalii despre lipsa acestora. De fapt, dupa cum confirma presa americana, Rihanna se afla in acel rastimp impreuna cu iubitul ei, Chris Brown care ar fi fost acuzat de violenta domestica asupra ei. Din acest motiv, cei doi interpreti care urmau sa fie nominalizati, nu au reusit sa ajunga la eveniment. Aceasta urma sa fie nominalizata la trei categorii si sa cinte impreuna cu Crazy Loop.

In imaginile video de mai jos urmariti o parte din prestatia scenica a intepretei Katy Perry.

Nu am fost foarte impresionat de organizarea evenimentului in general. Nu mi-au placut pauzele publicitare foarte lungi. Un alt aspect ar fi prestatia unor cintareti care nu urmau sa primeasca nominalizari, dar care m-au enervat intr-un fel prin muzica pe care-o promovau. M-am asteptat la un show mai dinamic, mai organizat si cu mai mult profesionalism. Dar asta a fost sa fie. In cele din urma, ma bucur ca am avut posibilitatea de a urmari in direct, pentru prima data, decernarea premiilor Grammy de la Los Angeles la cea de-a cincizeci si una editie.

No comments: