Sunday, September 14, 2008

Oxford Fair - loc pentru adrenalina





Vreau sa va povestesc de aceasta data ce am facut astazi.
De dimineatza ploua, credeam ca toate planurile mele de peste zi se aminasera. Dar in scurt timp, a rasarit soarele de dupa nori. A inceput a fi vreme buna. Era cam ora 11 cind am iesit din casa si ne-am indreptat cu toata familia gazda spre un loc de agrement. In engleza ei il numesc Oxford Fair. Oxford, pentru ca se afla in Oxford County. Am parcurs o ora pina acolo. Pe drum multa natura frumoasa, copacii au inceput sa-si schimbe culorile, semn ca se instaleaza toamna, si chiar foarte rapid.
Am ajuns. Ne-am parcat masina si am achitat taxa de intrare. Am coborit din masina cu un entuziasm deosebit, asta pentru ca voi vedea lucruri noi. Astfel ne-am pornit sa descoper si eu ce inseamna un Fair la americani. Iata ca vad multa lume concentrindu-se asupra unei curse de cai. Nebunie mare, caci se intreceau citiva baieti viteji, iar ceilalti strigau si-ii sustineau. Mi s-a parut interesant, dar am mers totusi mai departe. Am cercetat usurel imprejurimile si am ajuns la casa de bilete. Aici am procurat citeva, care au costat cam 12$ de persoana. Apoi am mers sa ne distram si sa acumulam adrenalina. Iata ca observ un carusel care se rotea cu mare viteza, de fapt de jos in sus si invers, iar cabinele respective se roteau si ele. Mi s-a parut ceva foarte exciting si m-am decis k vreu sa merg si eu. Astfel, m-am urcat in cabina nr.2, mi-a fost pusa centura de siguranta si masina a pornit. La inceput mi s-a parut...eeeh, e pentru copii mici,se misca usor, fara mari rotatii, dar tot vorbinb asa cu fratele gazda deodata ne-am ivit cu capul in jos intr-o viteza nebuna. Am crezut ca mi-am inghitit limba. Dar incercam sa respir. Caruselul incepea sa se miste tot mai repede si cu multe alte miscari k credeam ca nu mai iesim vii de acolo. Dupa 2 minute care mi s-au parut o vesnicie, am iesit teferi de acolo. Dar totul era ok. Baiatul de linga mine a ramas fara grai, dar eu ziceam ca a fost foarte cool. Apoi am zis k vreau sa incerc altceva, un carusel care se misca in parti, dar nu mi s-a parut ceva ce-ti ridica adrenalina. Dar Poom, fratele gazda, a inchis ochii ca sa nu i se faca rau. Apoi dupa 3 minute de rotatii am coborit pe pamint. El nu mai dorea nimic, dar eu am zis, hai inca odata, dar la ceva mai inspaimintator. Astfel am mers la un carusel mai mare de care aproape nimeni nu se apropia, caci era rotunda si te tine cu capul in jos pina coborai. Mi s-a parut gluma si ne-am urcat. S-a pornit usurel, dar cind am ajuns in virf si eram total cu capul in jos...am crezut ca-i gata..... S-a oprit pentru citeva secunde. Ne-au tinut asa cred ca special. Apoi si-a luat viteza nebuna de credeam ca daca se rupe, apoi anjungem la o departare de kilometri. Am coborit in final si n-am mai dorit adrenalina dupa aceea, caci acumulasem destula. Imi era foame, asa ca am decis sa mincam ceva. Peste tot erau hotdog-uri, hamburgheri, sandwhich-uri si alta mincare nesanatoasa, dar n-aveam de unde alege caci toata era la fel. Iata ca mi-am luat un 2 hamburgheri si mi-am prins pofta. Dupa care am mers sa vedem ceva animale,a stfel am vazut pentru prima data lame, iepuri giganti si multe altele. A fost interesant, mi-a placut. Dar ziua a trecut foarte repede si trebuia sa plecam intr-un final acasa. Astfel mi-am ramas bun de la Oxford Fair cu impresii mari si multe.
A fost o zi deosebita, in care am vazut si descoperit si incercat lucruri noi. Apoi spre seara am revenit la inocentele mele teme de acasa. Cam asta a fost...sa vedem ce va fi maine!

1 comment:

Anonymous said...

Da, aici chiar avem mai multe posibilitati pentru odihna si distractii.
Eu de ex am fost o zi intreaga la kayaking, si a fost suuuper, iar duminica ma duc la hiking...
Si planurile nu se termina aici....