Thursday, July 3, 2008

Sa daruim un zimbet pentru ... noi!


Urmaream miercuri la ProTV emisiunea lui Catalin Maruta, “Happy Hour” unde a fost invitata Andreea Marin. Am urmarit cu mare atentie intreaga emisiune si va spun sincer ca am stat ca pe ace timp de 1 ora si 15 minute. Si va explic de ce.
Am urmarit cu mare placere “Surprize-Surprize” emisiunea pe care Andreea a condus-o de mai bine de 9 ani de zile. Cu aceasta emisiune a adus multa bucurie in sufletele oamenilor, le-a schimbat viata, le-a dat o speranta, un ajutor, o povata, un gand bun. O consider un Om cu litera mare.

In ultima vreme am observat un atac tot mai mare la adresa Andreei din partea asa zisilor “jurnalisti” care nu stiu altceva decat sa-i judece pe altii si sa le defaimeze numele. Mi-a fost frica atunci in emisiunea lui Maruta ca acesta sa nu inceapa sa-i puna niste intrebari stupide precum este obisnuit acesta sa le dea celor invitati (ma rog, isi face si el meseria). Deoarece este acum permanent in vizorul “ziaristilor” acestia si-au permis de au scris lucruri foarte murdare despre Andreea, vorbe pe care nu le merita. Ea este un model pentru unii dintre noi. Ma uitam la comentariile de pe situl emisiunii … lume care o apreciau la justa ei valoare si oameni plini de invidie, care aduceau doar injuri, isi manifestau toata rautatea ce o aveau acestei finite care a ajutat multi oameni sa le rasara un zambet pe buze, sa simta o speranta in ziua de maine. Exista persoane care o invidiaza pentru succesul pe care-l are, dar acest succes, dragii mei se bazeaza pe multa munca, munca zi de zi in care a impus mult suflet. Sunt sigur de asta. Nu a obtinut nimic prin pile pentru ca la varsta la care a inceput sa activeze in televiziune, altii nici nu indrazneau sa deschida gura in fata unui microfon. Avem cu totii defecte, succese, esecuri si nu cred ca este cazul sa ne luam de ale altora, fiecare este om, fiecare din noi greseste.

Ceea ce ma determinat cel mai mult sa scriu acest articol este faptul ca ma marcat evolutia lumii spre un stadiu atat de degradant din punct de vedere al omeniei. Omul de astazi a uitat ca exista lucruri sfinte pe pamant pentru care trebuie sa lupti. Am intrat intr-o lume plina de ura, invidie pe succesul altora, rautate, avaritie, comentarii dure la adresa cuiva, ne luam de defectele semenilor nostri. Dragii mei, noi nu suntem in stare de a judeca pe cineva, da a-l da la socoteala, de a-l condamna. De ce sa nu ne uitam la noi mai intii, poate parem mai penibili decat cel pe care-l criticam. Oare de ce persista invidia? Probabil stiu – succesul este tinta. Dar sa stiti ca orice succes se dobandeste cu multa munca asidua, munca zi de zi, adesea fara pauze. Vrei sa fii un om de success, atunci depune efortul necesar pentru a-l atinge. Nu incercati sa le destramati ceea ce si-au construit pe buna dreptate. Oare nu v-ati saturat de viata asta mirsava pe care o ducem, plina de rautate? Oare nu va doriti si voi sa traim mai bine, in pace, liniste, sa fim respectati, sa ne bucuram unii de altii de succesele noastre? Sunt sigur ca raspunsul este afirmativ! Pai atunci trebuie sa fim si noi mai buni, sa ne iubim, caci suntem oameni cu totii, avem un suflet, ne doare pe toti atunci cand suntem loviti. Hai sa fim mai buni, sa incercam sa schimbam noi totul spre bine. Viata ar fi mai frumoasa, dar frumusetea acesteia se porneste de la tine…mergi pe strada - ofera-i un zambet unui copil, fii tu primul cel care sa ajute un batrinel sa traverseze strada, ofera-te tu sa zici o vorba buna unui trist, incurajeaza un incepator in examenul vietii, sustine pe cinva care este intr-o cumpana si cel mai important – zambeste, caci nu te costa nimic dar poate schimba un destin.
Sa imbunatatim viata noastra oferind celor din jur un zambet!

1 comment:

Anonymous said...

Daca n-ai inteles de ce sunt atacurile la adresa Andreei, sorry, n-ai inteles nimic!sau nu sunt de acord cu aceasta idee!
Chiar ti-am pus blogul la fovorite, dar daca zici ca esti fan Andreea, ma retrag.
Andreea s-a promovat pe ea insasi, ca s-a intamplat ca formatul emisiunii sa fie de binefacere cateodata, nu este meritul ei!