Saturday, July 12, 2008

Sunt bărbaţii mai “aventurieri” decât femeile?


Care este raportul infidelităţii între femei şi bărbaţi? Matematicienii susţin că procentajul ar trebui să fie egal. Totuşi, FoxNews-ul readuce în discuţie un studiu al psihologului Norman Brown, publicat în urmă cu doi ani.

Conform reputatului specialist american, bărbaţii au de două (până la patru) ori mai multe aventuri decât femeile. Raportul în cifre este de aprox. 8.6 – 31.9, adică o femeie de 40 de ani s-a culcat, în medie, cu 8,6 bărbaţi, în timp ce un bărbat de aceeaşi vârstă, cu 31.9 femei (interesante “bucăţelele” - femei şi bărbaţi fracţionaţi).

Argumentul evoluţionist este următorul: într-adevăr, bărbaţii sunt mai predispuşi la infidelitate, întrucât aceasta “garantează” succesul perpetuării rasei umane. Mai multe “încercări”, mai multe şanse (ca la loto).

Statisticienii consideră că această demonstraţie pretins ştiinţifică, cum că bărbaţii heterosexuali ar înşela mai mult decât femeile heterosexuale, este complet eronată. Din punctual lor de vedere:

- bărbaţii tind să exagereze, iar femeile tind să micşoreze numărul real al aventurilor; este ştiut faptul că un bărbat cu un palmares bogat este perceput mai degrabă ca un Don Juan, în timp ce femeia aflată în această situaţie este văzută ca o depravată;

- bărbaţii pun la socoteală şi iubitele imaginare;

- aşa-zisul studiu nu ia în calcul “populaţia” prostituatelor, care abundă;

- studiul se referă doar la relaţiile sexuale tradiţionale, dar nu ia în calcul alte forme (sexul oral nu se pune);

- femeile uită voit anumite relaţii; memoria selectivă funcţionează de minune, conform principiului “să ştergem cu buretele”;

- minciuna stă în natura umană; 21% dintre bărbaţi şi 15% dintre femei au recunoscut că au “înflorit” – pe ici pe colo, prin părţile esenţiale.


Sursa: Click

2 comments:

George Colang said...

dude.....''aventura'' e un termen ce denota o anumita bivalenta, adica poate fi atribuit oricui, femeile inseala, barbatii inseala, pana si animalele inseala:)))

Anonymous said...

toata lumea inseala,dar daca nu intrii pe www.SePoarta.ro chiar nu ai de unde sa aflii care e motivul pt care toti inselam