Thursday, April 24, 2008

Jumatati pierdute pe NET

Probabil singurul avantaj pe ni l-a adus „revoluţia” este accesul la informaţie şi libertatea de exprimare. De la momentul loviturii de stat din Decembrie ’89 şi până astăzi, lucrurile au avut timp să se aşeze. Încet, dar sigur... şi românii au desemnat Internetul ca sursă principală de informare.

După aproape un deceniu de încercări timide în construcţia de site-uri, astăzi, putem vorbi despre o industrie în domeniu. Informaţia, indiferent de cantitate sau calitate circulă pe Internet cu viteze uimitoare iar publicitatea online aduce profit. Mai mult, sau mai puţin inventivi... şi noi, românii, dezvoltăm tot felul de proiecte - de la pagini de campanie, până la magazine virtuale şi site-uri de dating. Continuatoare ale clasicelor pagini de anunţuri matrimoniale din ziare, site-urile de dating sunt la mare căutare. O confirmă traficul şi numărul mare de membri. Pentru înscriere nu se cer acte, nu se plăteşte iar vârsta majoratului nu este condiţie necesară. Aşa se face că oricine îşi poate face cont, îşi poate construi o nouă identitate şi se poate afişa cu fotografii copiate de pe Internet, după bunul plac. Asta dacă user-ul în cauză nu are norocul unui fizic atrăgător. Odată contul făcut, începe perioada de studiu. Se completează un chestionar care să descrie jumătatea, se dă căutare şi demarează primele discuţii.

Două conturi fake, marca Radio Guerrilla, unul de bărbat şi altul de femeie... au scos la lumină o lume întoarsă pe dos. Indiferent de cine pe cine caută, totul începe cu: Bună. Interesant profilul tău. Aş vrea să te cunosc. Un id de mess, ceva? Un număr de telefon? Studiezi nerăbdător profilul celui care te abordează şi intri în dialog. Că pe Internet întâlneşti, la modul virtual, mulţi nebuni... nu e un mit ci o realitate. Mesajele primite, de ordinul sutelor, sunt dintre cele mai diverse: de la cereri în căsătorie, sau propuneri cât se poate de directe până la hai mai du-te-n... pagina altuia.

Prima concluzie ar fi că nu toată lumea îşi caută jumătatea. Sunt femei şi bărbaţi care se vând virtual şi nu numai iar unii sunt disponibili doar pentru străini. Posesorii unor astfel de conturi sunt în mare parte studenţi. Deloc de neglijat este categoria celor căsătoriţi, în căutare de relaţii extra şi care în schimbul discreţiei sunt dispuşi să plătească bine. Când vine vorba de bani, nici minorele nu dau înapoi. Sub pretextul că... părinţii sunt plecaţi din ţară iar abonamentul de Internet ar putea fi suspendat pentru neplată, tinere care abia leagă două propoziţii sunt gata să accepte orice propunere. Cu alte cuvinte, vorbim deja de prostituţie.

Dacă Poliţia nu ştie şi nu face nimic... fac apel la dascăli. Cer insistent intervenţia profesorilor, pentru că nicăieri pe Internet, limba română nu este maltratată mai tare decât pe site-urile de dating. Am un sfat şi pentru tinerele fete care încă mai speră că vor da şi ele peste un Columbeanu: căutaţi-l la separeu, într-un restaurant

No comments: