Saturday, April 19, 2008

Cu cine concureaza Nico si Vlad Mirita in prima semifinala Eurovision?


Kalomoira s-a nascut la New York pe 31 ianuarie 1985, parintii ei fiind greci. Din copilarie, visul sau a fost acela de a deveni un star pop. De aceea, inca din timpul adolescentei, s-a implicat in diferite activitati extrascolare, precum piese de teatru sau spectacole musical, care i-au demonstrat calitatile de interpreta si dansatoare.

Timp de noua ani, a studiat viola, instrumentul sau preferat, fiind si membra in orchestra scolii. A castigat locul al doilea la un concurs muzical organizat de postul de radio WBLI si a avut roluri secundare in show-uri live ale unor artisti celebri precum Jessica Simpson, LL Cool J sau Jennifer Love Hewitt.

La 19 ani, Kalomoira pleca in Grecia, pentru a-si implini visul. Participarea ei la emisiunea Fame Story 2 de la televiziunea elena i-a adus simpatia publicului, care i-a apreciat inocenta, sinceritatea si bunul simt. Locul I obtinut nu a mai surprins pe nimeni.

Primul album, intitulat Kalomoira, care cuprindea piese atat in limba engleza, cat si in greaca, a fost primit foarte bine, iar tanara interpreta a fost numita „Revelatia anului 2004”. Popularitatea sa a depasit granitele Greciei, iar in timpul Jocurilor Olimpice de la Atena a fost intervievata de NBC pentru diferite emisiuni, fiind prezentata drept una dintre cele mai populare artiste din Grecia.

Cel de-al doilea album, Paizeis?, a reprezentat si debutul Kalomoirei in calitate de compozitoare, ea semnand muzica si textul piesei Just Want You To Want Me. In albumul Kalomira Paei Cinema, interpreta a inclus coloane sonore ale unor productii grecesti celebre, intr-o versiune moderna.

La Eurovision 2008, Kalomoira va reprezenta Grecia cu piesa Secret Combination, al carei videoclip il puteti vedea aici.

No comments: