Thursday, March 20, 2008

Yahoo - in top

Opt din zece români care au acces la internet utilizează serviciile Yahoo!. Acest lucru plasează România alături de opt state cu potenţial puternic de creştere. Serviciile online ale companiei pe piaţa românească se ridică peste media de 60% stabilită la nivelul statelor considerate de Yahoo! pieţe de desfacere. Printre aceste state se află România, Mexic, Egipt, Vietnam, Filipine, Malaezia şi Argentina.

La sfârşitul lunii ianuarie, Microsoft a înaintat o ofertă de 42 de miliarde de dolari pentru preluarea companiei, refuzată de conducerea Yahoo!, care a explicat în mai multe rânduri că suma oferită de compania rivală subevaluează puternic brandul.

Cea mai mare parte din piaţa serviciilor online la nivel global este controlată de Yahoo!, Microsoft (divizia Microsoft Networks - MSN) şi Google.

Yahoo! este lider, pe segmentul serviciilor de poştă electronică (e-mail), cu 262 de milioane de vizitatori unici, compania fiind urmată îndeaproape de MSN, cu 259 de milioane, şi Google, cu 90 de milioane. Compania Google a lansat serviciul de e-mail în anul 2004, mult mai târziu decât cei doi rivali.

Google este lider pe sectorul serviciilor de căutare online, prin motorul de căutare google.com, care concentra, la sfârşitul anului trecut, 53% din totalul căutărilor la nivelul a zece mari pieţe, respectiv Statele Unite, Marea Britanie, Germania, Franţa, Spania, Italia, Japonia, Korea de Sud, Taiwan şi Australia.

Yahoo! este pe locul al doilea, cu 27%, iar serviciul de căutare al MSN se situează pe poziţia a treia, cu 4% din căutări. Această ierarhie reprezintă şi motivul ofertei înaintată de Microsoft către Yahoo! la sfârşitul lunii ianuarie, care doreşte să îşi consolideze poziţia pe segmentul căutărilor şi serviciilor de publicitate online.

No comments: