Saturday, March 22, 2008

De ce simt bărbaţii nevoia să înşele?

Bărbaţii sunt dispuşi să rişte totul, de la carieră la familie, doar pentru o partidă de sex Nivelul de testosteron este unul dintre motivele pentru care bărbaţii îşi trădează partenerele

Încă din cele mai vechi timpuri, bărbaţii au fost tentaţi să îşi înşele partenerele. Bărbaţii sunt dispuşi să rişte totul, de la carieră la familie, doar pentru o partidă de sex. Studiile au arătat că explicaţia acestui fenomen constă în chimie, evoluţie şi testosteron. Mai mult, psihologii americani au identificat şi anumite tipologii ale bărbaţilor care calcă strâmb. În primul rând, mulţi dintre cei care înşeală sunt bărbaţi aflaţi în căutarea senzaţiilor tari.

Aceşti bărbaţi caută noi experienţe intense, mai mult decât alte persoane, şi tocmai de aceea au tendinţa de a avea mai multe partenere sexuale. Din punct de vedere ştiinţific, oamenii în căutare de senzaţii tari au nivele mici de monoamină care să le regularizeze nivelul de dopamină din creier. Bineînţeles, aceşti bărbaţi au şi plusuri, ei fiind foarte energici şi dedicaţi carierei. Problema cu aceşti bărbaţi este aceea că nicodată nu au suficientă adrenalină în organsim. Ei se plictisesc foarte repede, iar cea mai la îndemână soluţie este schimbarea partenerului sexual. Mai mult, atunci când un bărbat îşi pune în gând să înşele, el trece peste orice obstacol care îi stă în cale şi asumă orice risc.

Bărbaţii trec peste orice obstacol atunci când vor o nouă parteneră

O altă cauză pentru care bărbaţii vor să înşele este aceea că nivelul de testosteron din organsim este foarte mare. Nivelul de testosteron din organism influenţează foarte mult caracterul uni bărbat. Un nivel ridicat de testosteron creşte dorinţa de a întreţine relaţii sexuale, creşte agresivitatea şi competitivitatea şi îl face pe bărbat să iubească riscul. Aceşti bărbaţi simt nevoia să câştige orice competiţie la care participă, indiferent de cât de nesemnificativ este jocul. Mai mult aceşti bărbaţi se „hrănesc” din succes. Câştigarea unui joc face ca nivelul de testosteron să crească, pe când insuccesul face ca nivelul de testosteron să scadă. În comparaţie, la femei, deşi nivelul de testosteron creşte în timpul unei competiţii, rezultatul final nu influenţează cantitatea de testosteron din organsim.

No comments: