Tuesday, March 25, 2008

Cele mai scumpe lucruri din lume

Aproape toate obiectele din lista de mai jos au preţuri care nu doar că frizează absurdul, ci îl întruchipează. Mai mult sau mai puţin mediatizate, aceste produse sunt, în majoritatea lor, expresii perfecte ale lipsei totale de contact cu realitatea la care s-a ajuns în anumite cercuri elitiste.

fiji.jpgCea mai scumpă insulă de vânzare

Insula Vatu Vara, din Arhipelagul Fiji, are plaje întinse, acoperite de nisip alb, palmieri, o lagună albastră, stânci de calcar şi, după cum se pare, vecini de prim-rang, având în vedere că Mel Gibson locuieşte la doar 20 de mile distanţă. Toate sună grozav, în afară de preţ... 75 000 000$.

Cel mai scump diamant

La începutul lunii octombrie (2007), în Hong Kong, la o licitaţie a celebrei case Sotheby’s, un diamant albastru de 6.04 carate a fost cumpărat de compania Moussaieff Jewellers din Londra, pentru suma-record de 7 980 000$.

Diamantele albastre sunt cele mai rare, iar acesta, deşi nu are dimensiuni mari, este un exemplar cu totul deosebit, având o nuanţă vie de albastru şi nicio incluziune.

060711010-1.jpgCea mai scumpă maşină

Cine alta decât Bugatti Veyron? Bolidul în valoare de 1 700 000$ poate atinge peste 400 km/h, fiind cel mai rapid, mai puternic şi mai scump automobil care poate circula legal pe drumuri publice.


Cele mai scumpe ceasuri

156898_bestwatch.jpg Celebra firmă Chopard a realizat un ceas de damă estimat la suma de 25 000 000$, acoperit cu diamante albe şi galbene şi ornate cu trei diamante în formă de inimă (unul roz, unul albastru şi unul alb).

Primul nume în domeniul ceasurilor de lux, Patek Philippe, revendică locul doi în topul celor mai scumpe ceasuri, cu piesa “Supercomplication”, realizată în 1933 (pentru bancherul american Henry Graves) şi vândută în 1999 pentru suma de 11 002 500$.

Cea mai scumpă universitate

Universitatea George Washington, din Washington, D.C. se află pe primul loc în clasamentul Forbes al celor mai scumpe instituţii de învăţământ din lume, cu o taxă anuală de 40 000$.

Spre deosebire de celelalte lucruri scumpe din lista noastră, aici nu-i suficient să ai bani: această universitate este una de prim-rang, cu cerinţe intelectuale mari.

Cele mai scumpe jucării

doll.jpgL’Oiseleur (Dresorul de păsări) este o păpuşă mecanică înaltă de 1,25m şi compusă din 2340 de piese, creată de inginerul elveţian Christian Bailly. Confecţionarea păpuşii a durat peste 15 000 de ore şi a fost nevoie de doisprezece artizani pentru a realiza mecanismul foarte complex, hainele şi accesoriile de epocă, păsările care cântă şi se mişcă (fiecare pasăre are 62 de părţi) şi piedestalul de jad cu sidef. Preţul: 6 250 000$

Vă prezentăm şi două jucării „de ocazie”. O firmă germană a realizat o serie limitată de 125 de ursuleţi a căror blană este făcută în întregime din fire de aur, iar ochii din safire şi diamante, la numai 84000$, adevărat chilipir.

Diamond Barbie este cea mai scumpă Barbie din lume, la a cărei realizare au participat şi designeri ai celebrei case de bijutieri De Beers. Hainele păpuşii sunt ornate cu 160 de diamante şi bijuteriile sunt din aur alb. Preţul: 85 000$.

Cel mai scump parfum

Parfumul Imperial Majesty aparţine parfumierului englez Clive Christian şi este, de fapt, o ediţie limitată a parfumului numit, simplu, No.1, al aceluiaşi creator. No.1 este oricum foarte scump (2 150$/uncie – aproximativ 30ml), dar, într-o sticlă de cristal de Baccara, încrustată cu un diamant de 5 carate, în care se află 17 uncii de parfum, ajunge la preţul de 215 000$.

1_0206feat2.jpgCele mai scumpe telefoane mobile

La acelaşi preţ de 1 300 000$, cele mai scumpe telefoane mobile sunt GoldVish "Le Million" şi Diamond Crypto.

Primul este din platină sau aur galben şi acoperit cu diamante, iar al doilea, tot din platină, are 50 de diamante, dintre care zece albastre, foarte rare. Ambele oferă cele mai moderne dotări tehnologice, dar preţul este determinat, la fel ca în cazul multor obiecte absurd de scumpe, de calitatea metalelor şi pietrelor preţioase din care sunt făcute.

Cei mai scumpi pantofi

2 000 000$ costă „The Cinderella Slippers” („Condurii Cenuşăresei”), bătuţi cu 526 de diamante Kwiat montate în platină. Au fost creaţi de designerul american Stuart Weitzman şi purtaţi de cântăreaţa Alison Krauss la ceremonia de decernare a Premiilor Oscar în 2004, unde aceasta a interpretat un cântec.

chanel1.jpgCea mai scumpă poşetă

Poşeta „Diamond Forever” de la Chanel are ameţitorul preţ de 260 150$, fiind cel mai preţios accesoriu de acest tip din lume. Realizată din piele mată de aligator, geanta este încrustată cu 334 de diamante montate în aur alb de 18 carate.

Cele mai scumpe calculatoare

PC-ul Jupiter, al companiei japoneze Zeus, are carcasa din platină ornată cu diamante aranjate în forma constelaţiilor astrologice. Costă 732 000$, dar nu-i bai, există şi un model mai ieftin, din aur galben (560 000$). Computerul foloseşte Windows Vista şi se livrează împreună cu un monitor de 24 inci cu rezoluţie 1920 x 1200.

La aşa PC, aşa mouse: producătorul elveţian Pat Says Now a scos pe piaţă cel mai scump mouse, realizat din platină cu diamante, în valoare de 24 180$.

În materie de laptop-uri, firma britanică de lux Luvaglio a realizat unul în valoare de peste un milion de dolari. Pe lângă alte butonul power este un inel cu diamant cu formă unică, folosit şi drept mod de identificare a userului, inel care poate fi scos atunci când laptopul este închis şi purtat ca bijuterie.

No comments: