Monday, January 30, 2012

Șefii țărilor UE convocați din nou la Bruxelles

Liderii statelor europene își dau întâlnire astăzi la Bruxelles pentru a vota un program fiscal care ar salva Uniunea Europeană de la un eventual colaps financiar. Totodată, aceștia își propun să discute și alte modalități de depășire a crizei financiare în care se află Uniunea Europeană. Unii propun crearea a noi locuri de muncă, în timp ce alții susțin că atenția summitului ar trebui concentrată asupra Greciei, care este „copilul bolnav” al familiei europene.

Indiferent de deciziile care vor fi luate, reprezentanții noștri cheltuie sume destul de generoase pentru a ajunge la summiturile europene. Însoțit de câțiva funcționari, președintele Traian Băsescu a ajuns cu zâmbetul pe buze la summit, coborând pe covorul roșu cu mare entuziasm. Urmează să vedem cât de eficientă va fi contribuția acestuia, dar și a omologilor lui, dat fiind faptul că astfel de întruniri sunt foarte costisitoare. Bruxellul ar avea și el de „suferit” de pe urma acestor întruniri, deoarece trebuie să asigure paza fiecărui oficial. Cheltuielile sunt mari, călătoriile plăcute, iar primirea ospitalieră. Să vedem dacă toate discuțiile la nivel înalt vor avea vreo influență pozitivă la nivelul de jos, adică al societății în care trăim zi cu zi.

Vor reuși oare oficialii europeni să găsească soluții viabile pentru depășirea crizei europene? Se vor merita „excursiile” aleșilor pe banii noștri? Să vedem!

Sursă imagine: Consiliul Uniunii Europene

2 comments:

Adi said...

Isi dau ei intalnire acolo si nu rezolva nimic. Discutii fara finalitate.














securitate it
Adrian Tanase
cik
blog

Mel said...

Very nice blog you have heree