Wednesday, June 30, 2010

Larry King pune punct celui mai longeviv show de televiziune


Larry King, moderatorul emisiunii Larry King Live de la CNN a anunțat ieri, în cadrul emisiunii sale că din toamnă acesta va renunța la realizarea programului. După 25 de ani, în fiecare seară de la ora 21, Larry își dorește să petreacă mai mult timp cu familia sa (ce-a de-a șaptea soție și nepoții săi). King a anunțat însă că nu va dispărea definitiv de pe micile ecrane. Acesta va continua să realizeze materiale și reportaje pentru CNN.

Showul Larry King Live rulează pe CNN de 25 de ani, reușind să capteze atenția a peste un milion de telespectatori în fiecare seară. Totodată, emisiunea lui a fost catalogată de către Guinness World Records Book ca fiind cel mai longeviv show de televiziune la același post tv, cu același prezentator, difuzat la aceeași oră. Prima difuzare a showului a avut loc în 1985, încă de pe vremea fostului președinte al SUA, Richard Nixon. De-a lungul activității sale, a realizat peste 50.000 de interviuri cu personalități importante: politicieni, oameni de știință, vedete de televiziune etc. Printre aceștia se numără: Marlon Brando, Mijhail Gorbachev, Paul McCartney, Bob Hope, Frank Sinatra, L. Ron Hubbard, Madonna, Martin Luther King, Jr, Barack Obama și Nelson Mandela, cel din urmă fiind cea mai remarcabilă persoană pe care a întâlnit-o.
Tot ceea ce face este să pună întrebări – scurte și simple, scrie Larry pe blogul personal. Nu foarte des își pregătește întrebările din timp, adeseori acestea venind exprompt. Întotdeauna încearcă să facă interlocutorul să se simtă cât mai confortabil, pentru că doar astfel, spune el, poate să obțină răspunsuri pe care alții nu le-ar fi putut obține.

Larry King s-a născut în Brooklyn, New York în 1933. S-a mutat în Miami, Florida în 1957 unde și-a început cariera într-un post de televiziune local. De-a lungul activității sale în televiziune, acesta a fost nominalizat pentru un premiu Emmy, două premii Peabody Awards și alte zece premii Cable ACE.

Larry King și-a scris o autobiografie, intitulată „My Remarkable Journey” pe care a și publicat-o. Până în prezent, Larry are peste 1.700.000 de fani ce-l urmăresc pe Twitter.

Fiind întrebat cine și-ar dori să-i ia locul, acesta a răspuns că l-ar recomanda pe Ryan Secreast, moderatorul programului American Idol, având cu o bogată experiență în televiziune, specificând că este o persoană interesantă și plăcută.
La cei 76 de ani ai săi, Larry King este încă o persoană cu multe aspirații, cu gânduri mari de viitor și dragoste de viață.


Sursă video și imagine: cnn.com

No comments: