Saturday, March 20, 2010

Discuții cu tentă politică cu studenții de la Cuza

În seara zilei de astăzi, în amfiteatrul Mihail Kogălniceanu din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași s-a desfășurat o conferință la care au participat oameni politici din Iași, cum ar fi: Cătălin Ivan, europarlamentar, Costi Neagu, vicepreședintele Autorității Naționale de Tineret și Sport, Iulian Nicu de la PD-L Iași, Radu Ursanu, președintele Organizației de Tineret din PD-L Iași, Vasile Diacon din PRM Iași și alții.

La conferință au participat și jurnaliști din presa locală, dar și peste 100 de studenți, în mare parte de la specializările de Științe Politice și Relații Internaționale și Studii Europene. Tema pusă în discuție în cadrul dezbaterii a fost „Modul de organizare și restructurare a alegerilor parlamentare din 2009”. În același timp, s-au abordat și aspecte ale participării politice ale tinerilor, dar și rolul acestora în politică.

Dezbaterea a fost una interesantă pe măsură ce jurnaliștii erau în contradicție totală cu politicienii. Întrebat de o jurnalistă de la TVR Iași despre care au fost criteriile de selecție a candidaților pentru funcțiile de europarlamentar, Cătălin Ivan a încercat să evite pe cât de mult posibil un răspuns concret, acesta afirmând faptul că a ajuns acolo „mai mult din noroc”.

O greșeală pe care eu o consider de neiertat pentru un politician din cadrul Uniunii Europene este să confunde noțiunile de Parlament al Europei cu cel de Parlament European. Astfel, unul dintre politicieni, în cadrul discursului său, a făcut referire la europarlamentarul prezent la dezbatere folosind conceptul de Parlament al Europei.
Spre finalul dezbaterii, tinerii studenți au putut să adreseze întrebări.

No comments: