Wednesday, May 27, 2009

Minoritățile sexuale din SUA își cer drepturile

Una dintre problemele sociale cu care Statele Unite ale Americii se confruntă la moment este cea a legalizării căsătoriilor între persoanele de același sex. Dupa ce mai multe state americane ca Massachussetts, Connecticut, Vermont, Maine și Iowa au permis casatoriile gay, statul California este într-o ”luptă” pentru drepturile minorițăților sexuale. Curtea Supremă a Californiei s-a pronunțat în favoarea renunțării la legea care permite casatoriile homosexuale, ratificând decizia de anul trecut. Astfel, în jur de 18.000 de cupluri gay așteaptă să se căsătorească în California. Mii de persoane care susțin acest gen de căsătorii au ieșit în stradă ca să-și manifeste nemulțumirea față de această decizie.

În ultima perioadă, în SUA se discută din ce în ce mai mult despre drepturile minorităților sexuale, oamenii avînd opinii diferite. Unii susțin că fiecare persoană are dreptul să se căsătorească cu cine vrea și nu ar fi cazul să fie careva impedimente. Ei consideră că nu-i poți interzice unui om să iubească și că dragostea nu are limite. Totodată, susținătorii acestei căsătorii afirmă că este mult mai bine să ne manifestăm dragostea sub orice formă, decît să ne manifestăm prin ură, lupte și războaie. Cei care sunt împotriva căsătoriilor homosexuale susțin că o căsătorie trebuie să fie strict între o femeie și un bărbat, iar cuplurile gay nu ar trebui să infieze copii. Totodată, multe biserici creștine se revoltă afirmând că aceștia încalcă Legile lui Dumnezeu, oamenii depășindu-și limitele. În acest moment, state ca New York, New Jersey și New Hampshire sunt în negocieri ăn contextul legalizării căsătoriilor gay.

În aceste momente, cînd securitatea întregii lumi este în pericol din cauza bombei nucleare pe care Coreea de Nord o deține, dar și alte probleme sociale și politice, televiziunile americane nu acordă prea multă atenție acestor evenimente, acestea concentrându-se în mare parte asupra problemei expuse mai sus.

1 comment:

Cristina said...

Dar tu Valeriu ce crezi referitor la casatoriile intre persoanele de acelasi sex? Esti pro sau contra?