Saturday, December 27, 2008

Prima zi la Ski

Chiar astazi, pentru prima data - am SKIAT! A fost atat de minunat! Imi doream asta mai de mult timp, dar abia acum dorinta mea a devenit realitate. Vedeam de multe ori la TV cum unii skiau din virful muntelui si nu-mi venea sa cred. Acum am realizat ca un astfel de sport este real.

Nu eram pregatit pentru aceasta zi de ski. Mi-am uitat manusile acasa, plus ca nu aveam echipamentul necesar…dar m-am pornit asa spre Black Mountain pentru ca acolo urma sa am prima mea practica la skiat, impreuna cu echipa din liceu. Am ajuns acolo. Foarte usor m-am orientat. Am vazut unde era spatiul de inchirieri si m-am prezentat ca fiind un incepator in ale skiatului. Am achitat suma necesara si mi-am luat echipamentul. Evident, i-am rugat sa ma ajute sa-l pun pe mine ca nu stiam cum se imbraca toate chestiile alea, iar skiurile imi erau “unfamiliar” pina in acel moment. Apoi am mers spre usa care trebuia sa-mi arate calea spre munte. Am deschis-o si ce sa vezi: un munte inalt, cu multa zapada. Iar cel mai important: multi skiori care veneau cu o viteza uimitoare spre vale. Mi s-a parut interesant.

Iata ca mi-am pus skiurile si am incercat sa fac primul pas pe zapada. Da draga, dar era cam greu, dat fiind faptul ca nu calcasem pina atunci pe vreo latura. Uite ca m-am miscat incetisor spre telegondola, m-am urcat si am plecat pina in virful muntelui. Uite ca acolo m-am intilnit cu un coleg de echipa, care avea ceva experienta in ale skiatului. Coborand jos din telegondola am cazut pentru prima data. Era si de asteptat pentru ca nu stiam cum sa le opresc, sa le dirijez. Uite ca de aici s-a inceput cea mai tare experienta de pina acum.

Aveam toata valea in fata, si era larga, desi aveam impresia ca nu era suficinta de masiva pentru mine. Normal! Iata ca m-am pornit incetisor la vale…colegul mi-a aratat cum sa ma opresc si am inceput sa aplic. Nu-mi era frica, dar cind vedeam ca-mi iau viteza mare, incercam sa cad jos cit mai repede posibil. Astfel cu siguranta ma opream. Uite ca dupa ce de 3 ori am coborat valea respectiva, puteam deja sa ma opresc, desi inca nu eram capabil de a face cotiturile. Oricum, nu mai cadeam pe jos. Iata cu dupa cea de-a 5-a incercare, mi-a luat inima in dinti si am plecat pe muntele cel mai inalt, unde skiau cei avansati. Mi s-a parut in gluma, ma urc…ce, sa ma opresc pot, ce-mi mai ramane de facut. Iata ca nu a fost chiar asa cind am ajuns in virf. M-am pornit incetisor. Unii colegi din echipa zburau deja, iar eu timid incercam sa frinez. Iata ca a fost o alegere gresita sa ma pornesc la valea respectiva. Am cazut de mai multe ori, dupa care mi-am scos schiurile si am zis ca am sa cobor pina in vale pe jos. Pai uite ca nu era mai confortabil sa mergi pe cizmele alea care erau atat de rigide pe picior. Mi-am pus schiurile din nou si incercam sa pasesc. Uite ca, ca prin minune, vine un coleg de liceu care de fapt era si antrenor acolo si care m-am ajutat sa cobor muntele in siguranta, totodata invatandu-ma sa skiez asa cum se cuvine. Imi arata cum se fac rotatiile si cum se franeaza si mai usor. Iata ca am insusit si aceasta deprindere si deja puteam sa ma misc mai bine. Astfel, pina am coborat muntele, care cu siguranta mi-a luat la vreo 45 de minute, deja puteam sa fac rotatiile foarte bine, dar si sa ma opresc asa cum se cuvine.

Mi-a placut enorm si am mai incercat de doua ori, dar de data asta fara ajutorul nimanui, am coborat linistit si fara probleme muntele, fara sa cad macar odata. Uite ca mi-au fost de ajutor sfaturile data de catre antrenor. Asa ca, dupa prima zi de ski, pot sa zic ca am insuit bine lectia. In acelasi timp m-am distrat de minune. Pot spune ferm ca skiatul este unul dintre cele mai cool sporturi. Si multi afirma asta. Merita doar sa incerci si cu siguranta te indragostesti de el!

No comments: