Sunday, October 12, 2008

O calatorie noua spre a cunoaste oameni noi




De aceasta data vreau sa va povestesc unde am fost astazi, ce am facut si ce nou am aflat. Am plecat la un meci de soccer, caci asa numesc americanii fotbalul nostru. Orasul unde trebuia sa aiba loc meciul se numeste Lesbon. Am gasit cu dificultate liceul la care trebuia sa se desfasoare meciul, dar in sfirsit. Am urmarit meciul, adesea cu plictiseala caci echipa liceului meu nu prea a jucat bine, pierzand cu 0-4. In tot acest timp am discutat cu un baiat - din Germania. Cam timid era, dar am reusit sa scot multe din el, caci eu punand multe intrebari n-avea cum sa taca. Asa ca am aflat multe lucruri despre Germania si despre el insusi. Cica skiaza foarte mult la el in tara, dar nu prea este satisfacut de Germania, si-ar dori sa locuiasca in Coreea. Oricum, isi iubeste tara.
Dupa maciul de soccer, am mers cu el si un alt baiat - din Thailanda sa luam cina undeva si sa mai vizitam imprejurimile. Astfel am mers in Auburn. Care zic ca-i city, care zic ca-i town, dar oricum mie mi-a placut mult. Nu pot sa zic ca l-am vizitat in intragime, dar cam a 20 parte cred. Am luat cina la Tin Tin Restaurant, un fel de Chinese retaurant. Buna mancare...dar ce mi-a placut cel mai mult este ca acolo nu ceri mincare, dar te duci singur si te servesti....si e mult mai bine pentru ca iti pui singur in farfurioara ce doresti si plus la asta cit doresti, totul la acelasi pret. Asa ca am mancat din plin. Mi-a placut crevetele si carnea de pui. Dar nici de la desert nu m-am dat la o parte. Am avut ananas si portocale conservate....mmm e atat de gustos! Si multe altele.
Dupa cina am mers la un mall, de fapt la mai multe. Primul se numeste KOHL'S si e un mall doar pentru haine si incaltaminte. Wow, ce mai tricouri pe acolo, ce mai adidasi, ce mai preturi mari...!!!! Din cate se pare, era unul de elita, k n-asuzisem mai inainte de el. Dau sa intreb de o asistena acolo cind au sales-uri (adica reduceri foarte mari cam in marime de 60-80%) si imi zice caci acum sunt reducerile. Hmm, reducere... 50 $ o pereche de adidasi??? Cei drept erau foarte buni, si nici nu aveau miros de ala care te omoara inante de a le incalta. Apoi ma aporpii de un alt asistent, de aceasta data un barbat care aseza pe rafturi niste haine. Il intreb cit costa o alta un tricou. El imi explica. La un moment dar (se pare ca accentul m-a dat de gol) ma intreaba de unde sunt. Nu stiam ce sa-i zic..orasul in care locuiesc in SUA sau tara. In fine, baiatul din Germania mi-a luato inainte si a zis ca-i din Germania. Apoi barbatul isi aduce aminte k iata a fost pe acolo si e foarte coool. Nu am inteles ce o facut pe acolo, dar am inteles c i-o placut. Urmez eu si ma prezint: sunt din Moldova. Ezitare....mmm, sorry, but where it that country? How did you say that? Moldvaia? Nu domnule, Moldova, a small country between Romania and Ukraine. Oh, I understand now, awesome! Apoi a urmat o mica discutie despre ce facem noi in SUA si pentru cine am vota daca am avea posibilitatea. Germanul zice ca pentru Obama, americanul zice ca la fel, iar eu dupa o clipa de ezitare spun ca-l sustin pe McCain. El zice: it's ok to have different opinions. " Este foarte bine pentru voi ca va aflati acum in SUA, in special in perioada alegerilor pentru ca este a lot of fun". Cam nu inteleg in ce consta fun-ul cela, dar oricum, am acceptat opinia. La final, barbatul zice ca i-a facut o deosebita placere sa discute cu noi si sa ne cunoasca pentru ca parem a fi niste baieti foarte inteligenti, ceea ce zice el ca cam putini tineri de virsta noastra ar fi atat de implicati in viata cotidiana si atat de echilibrati. M-am simtit bine sa aud asta si i-am urat o seara buna in continuare. El a raspuns: " You are welcome to USA". A urmat un zambet si am mers mai departe.
Urmatorul mall ca sa zic asa e destinat in totalitate animalutelor de casa pe care americanii le iubesc foarte mult. Ceea ce m-a impresionat in special acolo au fost pestisorii de acvarium, erau " so cute "! Am vazut si un sarpe...wooooaaa, ce nu-i iubesc. Am cerut permisiune sa fac poze pe acolo si mi s-a raspuns: "Sure that you can"! Asta mi-a placut. Si am facut poze pe acolo.
Era seara, cam 7 si ceva si ne-am decis sa mergem spre casa. In drum spre casa am analizat si cantarit bine ce am invatat, vazut, aflat nou astazi. Sunt foarte multe lucruri pe care nu am timp sa vi le povestesc acum.

Revin curand cu un alt articol, povestire despre experienta americana. Te-as ruga sa comentezi, sa-ti spui opinia: ce crezi despre SUA, despre oamenii de aici, sau ce ai vrea sa afli. M-as bucura enorm daca si voi v-ati impartasi experienta voastra, chiar si intr-o alta tara, aici la mine pe blog. Poate va public comentariul si pe pagina principala, ce ziceti????

Un gand bun din SUA!

1 comment:

Anonymous said...

Clasna scrii patanu