Friday, April 18, 2008

Capsunele - un remediu minunat pentru sanatate

Capsunile sunt fructe extrem de apreciate, atat datorita gustului aromat, cat si efectelor sale terapeutice. Bogate in substante nutritive, capsunile remineralizeaza organismul, ceea ce duce la incetinirea procesului de imbatranire.



O cura cu capsuni este indicata in aceasta perioada mai ales daca tinem cont de faptul ca este un moment prielnic pentru a scapa de toxinele acumulate in timpul sezonului rece. Bogate in fier, aceste fructe dulci si aromate ajuta la absorbtia fierului fiind recomandate indeosebi in tratamentul persoanelor anemice.

Vitaminele continute printre care amintim E, complexul B, C, K, PP dar si mineralele – mangan, calciu, potasiu, iod, cupru – asigura o buna functionare a sistemului nervos, ceea ce face ca aceste fructe sa fie indicate persoanelor care sufera de afectiuni emotionale, dar si de insomnie sau astenie. De asemenea, capsunile au rol hipotensor de aceea sunt recomandate in prevenirea bolilor cardiovasculare.

Leacul din gradina


Aproape la fel de bogate in vitamina C (un antioxidant puternic) ca si citricele, capsunile reduc riscul aparitiei cancerului gastro-intestinal. Au un efect antibacterian si prin faptul ca sporesc imunitatea organismului va ajuta sa preveniti racelile si afectiunile respiratorii. De asemenea, au un efect hipoglicemiant si pot fi consumate in regimurile de diabet.

Si tenul este „rasfatat” cu ajutorul capsunilor, unele dintre putinele fructe cu reale calitati de catifelare si curatare in profunzime datorita continutului ridicat de acid salicilic. Astfel, celulele moarte sunt curatate in profunzime, fapt ce permite pielii sa absoarba mult mai usor crema hidratanta.

Atentie! Totusi, exista si persoane alergice la capsuni. Acest tip de alergie este destul de rar, insa in cazul unei reactii cutanate este recomandat sa mergeti imediat la un medic alergolog.

No comments: